Sentits és un llibre d’artista editat i produït l’any 2013 per la Fundació Pere Mitjans amb motiu del seu 35è aniversari.
Cal entendre’l com el resultat d’un procés creatiu i coral on hi han participat persones usuàries de la fundació i alguns artistes reconeguts al nostre país.
El llibre s’estructura en una part escrita (escrits sentits) i una altra gràfica (colors sentits):

escrits sentits
Hi trobem dotze poemes a càrrec de:
Perejaume, Enric Cassases, Vicenç Altaió, Blanca Llum Vidal, Joan Vinuesa, Joan Margarit, Màrius Sampere, Eduard Escoffet, Lluís Urpinell, Gerard Vilardaga, Jordi Pope i Jordi Cerrada.

colors sentits
Hi podem veure un diàleg visual entre:
Joan Pere Viladecans, Perico Pastor, Marta Darder, Pep Camps, Jordi García, Joan Fontcuberta, Manel Esclusa, Jordi Guillumet, Mònica Rosselló, Neus Dalmau, Jordi Tolosa i Xano Armenter

i…

Mercedes Romero, Dani Marta, José Antonio Chaves, Antonio Salinas, Omar Serra, Patrício González, Montse Castellet, Manuel Jesús Herrero, Miquel Haro, Ferran Navarro i Rubén Íñiguez.

 

 

 

Justificació del tiratge i dades tècniques:

Aquesta carpeta d’artistes conté dotze poemes de diferents escriptors, dotze reproduccions d’obra gràfica original d’autors diversos i dotze reproduccions d’obra gràfica original d’algunes persones de la fundació. Totes les reproduccions estan signades pel seu autor/autora.

Els poemes estan impresos en tinta negra i amb tipografia Adobe Garamond Pro sobre paper kraft de 120gr/m2 amb sistema d’impressió digital, i formen un llibret cosit de mides 31,4×31,4cm.

L’obra gràfica s’agrupa dins una camisa on hi trobem dotze díptics, un per cada parella d’autors, cadascuna de les quals formada per l’obra d’un dels artistes col·laboradors i l’obra de la persona de la fundació com interpretació lliure de la primera.

Les reproduccions d’obra gràfica, (làmines de 31x31cm) han estat impreses amb sistema giclée a Odisseny, Centre Especial de Treball promogut per la Fundació Pere Mitjans, sobre paper Canson Velim Museum Rag de gra fi, de 310gr/m2, 100% cotó, lliure d’àcids i de blanquejadors òptics per tal d’evitar el descoloriment de la impressió.

 

La carpeta té les mides 35x34x3cm, i ha estat construïda artesanalment per diverses persones de la Fundació, tant usuàries com treballadores, fent servir cartó microcanal i llistons de fusta de pi.
La impressió del disseny exterior s’ha fet amb serigrafia a càrrec de Pepa Busqué, professora a l’Escola Superior de Disseny i Art “Llotja”, i les seves alumnes: Pilar Álvarez, Lourdes Bao, Carme Peris, Loli Heras i Anna Heimann.

L’edició ha estat coordinada conjuntament entre l’equip humà de la fundació i l’artista Pep Camps, i consta de 75 exemplars signats.

El preu de la carpeta és de 600 €.

Si n’esteu interessats ens podeu trucar a 934570001 o enviar un correu electrònic a jordicerrada@gmail.com.
La confecció del llibre és a demanda, per tant les comandes tenen un termini d’entrega de dos mesos.