La Fundació Pere Mitjans, en col·laboració amb “Acció contra la fam”, va realitzar un documental que parla sobre la diversitat i la sororitat d’un grup de dones de diferents col·lectius que s’han apoderat les unes a les altres a través de la comunicació i la escolta mútua.

SABER MÉS

10 dones diverses, 10 dones amb històries, vivències, anhels i reivindicacions diferents. 10 dones marcades per la bretxa que suposa viure una situació de doble vulnerabilitat: ser dona amb diversitat funcional i/o intel·lectual, i ser dona i migrant.

Què ens fa por de la diversitat? Reconèixer que totes les persones som diverses no ens faria ser més lliures?

El documental ens mostra, a través d’uns tallers vers l’autoestima i l’apoderament, que existeixen altres capacitats, altres maneres de fer i d’entendre que habitualment no estan reconegudes per la societat majoritària. diVerSuS ens parla de la “sororitat”, de com un grup de dones de col·lectius diversos s’apoderen les unes a les altres mitjançant l’escolta i l’acceptació.

Ser diferents és una qualitat pròpia de totes les persones, i de vegades aquesta diferència comporta desigualtat d’oportunitats. Però, i si canviem la mirada per fer de la diferència de totes una oportunitat única d’aprendre les unes de les altres?… i si entenem les diferències de les persones com alguna cosa positiva? I si construíssim un món on les diferències entre persones fossin una riquesa de la societat?

A diVerSuS unes dones han après d’unes altres, és la vivència de com dos col·lectius en risc i/o situació de doble discriminació ens han explicat la seva història, allò que les fa sentir fortes i allò que les fa sentir dèbils… dones apoderen a altres dones… perquè… ser dona amb diversitat funcional i/o intel·lectual i ser dona migrant són situacions que esdevenen una doble discriminació.

“Totes som diverses. Totes som totes!”

Volem una societat on totes les dones se sentin fortes, poderoses, lliures, s’estimin i tinguin les mateixes oportunitats que la resta de ciutadans.

Un projecte de la Fundació Pere Mitjans dirigit per la Mai Oltra amb la participació d’Acció Contra la Fam i la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

Diversus