LA FUNDACIÓ PERE MITJANS
QUI SOM
La FUNDACIÓ PERE MITJANS es va constituir el 27 de juliol de 1988, a partir de l’Associació Pere Mitjans, iniciada el 1977.
Des de 1977, fa més de quaranta anys que, primer com a associació i després com a fundació, a la Pere Mitjans s’ofereixen suports, de tot tipus i intensitat, a les persones amb situació de discapacitat, per a que puguin desenvolupar el seu projecte de vida de la manera més independent possible.
Aquesta és la nostra intenció, el principi del qual partim, allò que dona sentit al nostre dia a dia com a organització:
- Fer possible que a la vida de les persones hi hagi allò que elles han escollit, els hi proporciona benestar i qualitat de vida.
- Fer possible complir els seu somnis acompanyant-les, estimant-les i tenint cura de ser un suport i una guia en la cerca de la seva felicitat
HISTÒRIA
1977, l’Associació Pere Mitjans
La Fundació Pere Mitjans és una entitat sense afany de lucre.
Pren el seu nom d’en Pere, fill de Miquel Mitjans i Roser Roca, família que formava part del grup inicial que, juntament amb alguns professionals de l’àmbit educatiu, van constituir el 1977 l’Associació Pere Mitjans.
Somni, voluntat i superació
En Pere va ser un exemple de voluntat i superació i ens va deixar quan feia pocs anys que el projecte funcionava i començava a donar fruits.
Els seus pares, la Roser i en Miquel, mai van desistir del somni i van ser pilars fonamentals de la Fundació tota la seva vida.
Aquesta, porta el nom del seu fill com a recordatori permanent que la Missió de la Fundació no pot estar centrada més que en les pròpies persones a qui pretén ser útil.
Als inicis de l’entitat, es va crear un servei d’iniciació laboral i diverses llars residència, pisos, al barri del Besòs dins del districte de Sant Martí (Barcelona).
Es buscava una major qualitat per a la vida de les persones amb situació de discapacitat. L’objectiu era oferir, en habitatges diferents amb un màxim 4 persones, un espai de convivència. Aproximadament vint persones amb necessitats de suport diferents van gaudir dels primers serveis d’habitatge.
Durant els primers anys, es fa evident la necessitat de les persones de fer vida independent de les famílies. Aquest serà el punt de partida d’un procés de creixement vertebrat per la voluntat d’oferir una atenció individual i personalitzada dins d’un teixit social sovint no molt favorable, en habitatges inicialment de quatre places.
L’any 1987, i per requeriments administratius, l’Associació pren la forma jurídica de Fundació. Al llarg dels anys la Fundació ha anat creixent de manera constant sense renunciar al seu esperit solidari, i lluitant pels drets de les persones amb situació de discapacitat.
Serveis actuals
18 pisos , 9 llars-residències i 5 miniresidències que donen suports a 114 persones, i
4 serveis de teràpia ocupacional, un centre d’atenció diürna per a persones amb discapacitat física adquirida i un centre especial de treball, que acullen al voltant de 125 persones.
Coŀlaboració
Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Consorci de Serveis Socials de Barcelona, Ajuntament de Barcelona, Institut municipal de persones amb discapacitat de Barcelona, Ajuntament de L’hospitalet de Llobregat, Plena Inclusión, Obra social La Caixa, Dincat, Federació Ecom, Ministerio Asuntos Sociales, Fundación Once, Fundació Roviralta i Caja Madrid, Universitat Pompeu Fabra, Metáfora Escola d’Art teràpia.