CET Odisseny

CET Odisseny

El CET Odisseny, promogut per la Fundació Pere Mitjans, va ser creat al febrer de l’any 2000. És un dels pocs Centres Especials de Treball dedicat a la creació gràfica, sector que demana un nivell de qualificació formativa força elevat.

Actualment, la plantilla del centre està formada per 4 persones en situació de discapacitat i un coordinador.

L’activitat d’Odisseny es divideix en tres àrees: disseny gràfic i maquetació, impressió de gran format i edició digital de vídeo.

Disseny gràfic i maquetació:

 • Publicitat (cartells, flyers, tríptics, targetes)
 • Imatge corporativa.
 • Edició, maquetació i compaginació de llibres i revistes, i preparació per a impremta.

 

Impressió de gran format:

Disposem de dues línies de producció:

 • Impressió d’alta qualitat amb tintes pigmentades de base aigua UltraChrome Pro. Disposem d’una Impressora Epson SureColor P9000, especial per a impressió fotogràfica i reproducció d’obra original per a artistes en suport FineArt (giclée). Aquesta tecnologia també ens permet imprimir en altres suports com canvas, vinil i lona.
 • Impressió amb tecnologia Ecosolvent especial per a suports d’exterior com vinil brillant o mat, vinil per a terra, vinil “easy dot” i lona.

Vídeo i multimèdia:

 • Edició bàsica de vídeo digital.
 • Escanejat i retoc d’imatges.

 

Contacte:

Carrer Llibertat, 25, al barri de Gràcia de Barcelona.
Telèfon: 93 4570001

Correu electrònic: odisseny@odisseny.com
web:
www.odisseny.com

 

 

El CET dia a dia

Els nostres objectius són:

 • Fer del nostre lloc de treball un espai de convivència i creixement personal prenent com a punt de partida els pilars sobre els quals la Fundació a la qual pertanyem desenvolupa la seva tasca, com són la solidaritat, el respecte mutu i el dret a la diferència. És per això que, en la mesura del possible, mirem d’establir un vincle de proximitat amb els nostres clients per tal de superar la barrera de la pura relació comercial.
 • Mantenir la rendibilitat del centre tot garantint uns nivells de professionalitat i productivitat comparables als de l’empresa ordinària.

 

Proves d’Avaluació d’Accessibilitat.

Un pas endavant

Des de l’any 2004, i conjuntament amb el Centre d’Educació Especial Pont del Dragó (centre integrat dins la xarxa del Consorci d’Educació de Barcelona) i la Federació ECOM (moviment associatiu que vetlla per la defensa dels drets de les persones en situació de discapacitat física), realitzem les proves d’avaluació d’accessibilitat per a persones en situació de discapacitat de les impressores i escàners de gran format fabricades per Hewlett Packard. Aquesta tasca té la finalitat de certificar els productes informàtics, hardware i software, segons els requeriments especificats a la norma “Section 508 of the Rehabilitation Act” relativa a la catalogació de productes accessibles vigent als EUA (actualment revisada i actualitzada), i la “WCAG 2.0 Web Content Accessibility Guideline”.

En l’actualitat estem treballant per tal d’augmentar el nostre nivell de professionalitat. Per això començarem integrar dins del procés d’avaluació els  dispositius mòbils (smartphones i tablets) i dels sistemes operatius macOS, iOS i Android.

 

Clients

Al llarg de la nostra trajectòria hem treballat amb nombroses empreses i entitats del sector dels serveis socials, amb administracions públiques i amb altres empreses privades. La nostra base de clients ja és força sòlida, i comptem, entre d’altres, amb:

 • Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.
 • Barris en dansa: Imatge corporativa.
 • Hewlett Packard.
 • Observatori del Tercer Sector.
 • Entitats sense ànim de lucre com Federació Ecom, ACAPPS, Fundació Privada Catalana Tutelar de discapacitats psíquics i persones grans (La Tutela/La Vellesa), Fundació Aspasim, Associació La Sonrisa de Daniela, Nexe Fundació.
 • Grup Ferrero. Disseny d’imatge Corporativa del Club Kinder Sport: Campanya de promoció de l’activitat esportiva patrocinada per la marca Kinder.
 • Fundación Centro de Regulación Genòmica (CRG).
 • TSR Territori Socialment Responsable.

A banda, mirem de fer acció de proximitat tot treballant amb diferents comerços del nostre barri como ara les Botigues Gra de Gràcia (productes ecològics i de proximitat), La Marqueria (taller de confecció de marcs), HandPan Barcelona, i diversos il·lustradors i il·lustradores.

 

L’any 2006 vam crear una nova línia de negoci: Botiga d’atenció al públic. Així, el CET pot oferir els seus serveis als vianants del carrer.

CENTRES ESPECIAL DE TREBALL
SERVEI PLACES UBICACIÓ
ODISSENY 5 Llibertat 25, bxos. (Barcelona)