Activitats de la fundació

Activitats de la fundació

A banda de les activitats que es fans als serveis d’atenció diürna, les persones de la Fundació participen des de sempre en moltes de les activitats comunitàries que es fan als barris on es troba cada llar o cada taller, així com a d’altres que es fan tant a les ciutats de Barcelona i l’Hospitalet com fora.

La participació en aquestes activitats té una doble funció. Per un costat augmenten les oportunitats de socialització i de capacitat d’adaptació a l’entorn i per una altra, s’afavoreix la sensibilització de la població i la visibilització del col·lectiu.

Així mateix, la Fundació participa anualment en un seguit projectes, propis i/o comunitaris, que amplien en gran mesura les activitats de les que formen part les persones de l’entitat.

DREtSEXDIF

Xerrades per a persones en situació de diversitat funcional intel·lectual o pluridiscapacitat Què és la sexualitat. Preguntes i dubtes. Sexualitat, salut i seguretat Situacions abusives. Prevenció i resolució   Xerrades per a famílies i tutors L'afectivitat i sexualitat de les persones amb situació de diversitat funcional intel·lectual o pluridiscapacitat. Què podem fer les famílies i [...]

EXPOSICIÓ “SingulART”

Arrel dels tallers d’expressió artística que va fer la Fundació en col·laboració amb professionals de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, es va fer una exposició de la obra resultant al Centre Cívic de Can Felipa.

FESTIVAL LOOP BARCELONA

La Fundació ha col·laborat amb el Festival LOOP, centrat en el videoart i les imatges en moviment, presentant el resultat de la col·laboració de la Fundació amb La Fura dels Baus en el marc del Festival Cruïlla.

FESTIVAL CRUILLA

L’any 2018, la Pere Mitjans va col·laborar amb la Fura dels Baus en el seu espectacle dins del marc del Festival Cruïlla.

LA PERE MITJANS AL PALAU DE LA MÚSICA

PEREJAUME I LA PERE MITJANS AL PALAU DE LA MÚSICA La Pere Mitjans va participar l’any 2019 en una obra conjunta amb Perejaume i Cabo San Roque on van posar música a la signatura combinada de tots els usuaris de STO Centre de dia Besos. El resultat va estar exposat al Palau de la Música.

FOTOSENSIBLES

En el marc dels tallers d’expressió artística hem realitzat l’exposició “Fotosensibles” a càrrec del taller de La Marina, que es va exposar a la Lleialtat Santsenca l’any 2019.

PROJECTE DOCUMENTAL “DIVERSUS”

Hem participat, en col·laboració amb “Acció contra la fam”, en un documental que parla sobre la diversitat i la sororitat d’un grup de dones de diferents col·lectius que s’han apoderat les unes a les altres a través de la comunicació i la escolta mútua. DIVERSUS

ELEFTHERIA, cercant un món lliure

Algunes persones de la fundació, sota la direcció de Álvaro de la Peña, han creat i representat la obra de teatre “Eleftheria” amb la col·laboració de professionals de les arts escèniques i amb el suport del centre cívic Sant Martí.

CONTACONTES

Des del taller de la Rambla Prim hem participat amb un espectacle de titelles obert a tothom a les festes del barri del Besòs.  

ELS MÚSICS DE LA PERE A SANT POL DE MAR

Des de fa alguns anys les persones de la Pere Mitjans col·laborem en el concert anual que es fa a Sant Pol de Mar a càrrec de Marc Egea i Xavi Lozano.  

BARRIS EN DANSA

Són uns grups de dansa formats per persones amb i sense discapacitat que assagen setmanalment i presenten el seu espectacle a diferents llocs de la ciutat. Barris en dansa 2018-19 Barris en dansa 2019-20